Vi erbjuder mycket

Vi kan fixa nästan vad du vill med vårt enorma kontaktnät.

Vill du kanske ha en specialskriven folkmusikmässa? Vi har kontakterna! Egen bröllopsmarsch - inget problem, det ordnar vi! Kurs för barn, ungdomar eller vuxna? Vi kan lära ut allt inom folkmusik och skräddarsy program där vi spelar, rider, dansar och har kul!

Färdiga program & föreställningar

Vi har mer än 15 olika program för förskolor du kan välja och vraka mellan. Vi har 8 olika shower till företag såsom "Folkligt, festligt, fartfyllt".

Vi har workshops såsom "Klackarna i taket", fortbildningar för kulturskolor, program för hembygdsföreningar, avancerade program för företag i samarbete med Stora blå.

Alla årets högtider uppträder vi i samarbete med Fredriksdals Friluftsmuseum. Laif går även att boka genom Musik i Syd, genom arrangemangsavtal.

Program för skolor & dagis

Ninni & Laif har lång pedagogisk erfarenhet med barn och ungdomar, därför kan vi erbjuda skräddarsydda program som passar just er barngrupp.

Det som följer här nedan är bara några exempel ur vår produktion. Har ni något särskilt tema så kan vi snabbt och lätt ta fram ett program som passar ert tema och er skola. Flexibilitet och improvisation är våra ledord!

Vi har både långa projekt som sträcker sig över flera veckor och kortare temadagar eller interaktiva uppträdanden. Kontakta oss för bokning.

Skånska Spektakel

Skånska Spektakel

Skånska Spektakel

Skånska Spektakel

Läs mer om Skånska Spektakel & våra andra program här undertill.

Programlista

Här hittar ni ett urval av de program vi erbjuder:

Skånska Spektakel

"Skånska Spektakel" är ett unikt projekt som har ger barn möjlighet att utvecklas genom musik, dans och uppträdande. Mer än 35 000 skolbarn har deltagit i projektet och det utvecklas ständigt.
» Läs mer om Skånska Spektakel

Klackarna i taket

Ninni Carr och Laif Carr Olsen, riksspelmän erbjuder en urrolig studie- eller temadag, i folkmusikens tecken.
» Läs mer om klackarna i taket

Gröna praliner

Finns det något härligare än GRÖN färg undrar Ninni. Det skulle vara BLÅ musik säger Laif. Musik kan väl inte vara BLÅ? Mina strumpor är ju BLÅ, men de är alldeles för SMÅ.

Musik ska va kul jag gör den GUL säger Ninni. Alla barnen får vara med på rimkalas i färgens och musikens tecken. Vi sjunger, dansar och rör oss till Rytmikpedagog, sånglekstant och riksspelman Ninni Carr. Rikspelman Laif Carr utmanar och roar alla barn med sitt livliga och humoristiska spel.

Ålder: 1- 8 år. Publik 60 Period vecka 2-50. Pris 6000:- inkl moms/konsert offentlig 6000 exkl moms..

Program

Rullingen

Speltokige Laif har bara ögon för sin fiol och sitt dragspel, men Ninni som gärna vill leka finner på råd. Tillsammans med barnen lockar hon Laif till att ta fram sin stora, tunga säck. Ur säcken kommer både det ena och det andra...

När en häst tittar ut får alla sjunga ramsan "Se godda’ min far, sicken häst han har, sicka lår, sicka ben, sicka skutt han tar"! När säcken väl är tom har barnen lekt sig igenom hela föreställningen. Och med sig hem har de en hel del nya fängslande lekar - en hel säck full!

Ålder: 1- 8 år. Publik 60 Period vecka 2-50. Pris 6000:- inkl moms/konsert offentlig 6000 exkl moms..

Storspelmannen

Laif är musikern med en vagn fylld av instrument som han plockar fram en efter en. Det är inte det enda han plockar fram. Rätt var det är så får publiken prova på att spela, sjunga med och på olika sätt vara aktiva.

Laif spelar mungiga, vinare, sked, snatterpinnar, såg, durspel, munspel, näckafiol, träskofiol och fiol...

Laif Carr

Ålder: 1- 8 år. Publik 60 Period vecka 2-50. Pris 3000:- inkl moms/konsert offentlig 5000 exkl moms..

Bäckahästen

Den ene är spelman den andre vill bli...De båda vännerna går på jakt efter den bästa spelläraren! På vägen träffar de Goenissen som tipsar om Bäckahästen men han är inte lätta att hitta! De hittar en gammal sko som kan vara en ledtråd! På vägen får de hjälp av både vättar och den vilda älvan! Till slut hittar de bäckahästen mitt inne i skogen och får lära sig spela! Där hittar de också pinnar, nötter å stenar så att alla kan vara med och spela!

Ålder: 1- 4 år. Publik 60 Period 2-50 . Pris 6000:- exkl moms/konsert offentlig 8000 exkl moms

Svarta Ormen

Han har tappat bort sin svans! Hjälp honom att hitta den. Han letar hos Pär i hagen som gnager på ett ben. Finns den hos gubben i stubben? Eller hos min far som har tre brokiga grisar? Eller hos Käringen som säljer sill? Äntligen hittar han den på ett oväntat ställe..

Musiker: Sylvia Svensson och Ninni Carr Ålder: 1- 9 år. Publik 60 Period: 1-50 Pris 6000:- exkl moms/konsert offentlig 8000 exkl moms.

Barn

Röde Orm

Ragnar Lodbrok och Sigurd Fafnersbane hemska historia där vikingarna förbereder sig för resa över haven. De känner styrka hos Shamanerna, sår och skördar mat som de ska ha med sig. De uppslitande avskeden av fruarna och barnen. Det Stora äventyret väntar mötet med den stora röda ormen! Allt slutar med FESTEN där gycklarna uppträder och alla sjunger och spelar tillsammans. Ett 5 veckors projekt för skolor likt skånska spektakel.

Ålder: 10-13 år. Pris 50 000:- exkl moms.

Iragorn från Spelmansgården

Vilken dåtid som helst, med lite skimmer av gamla tider .En tid som egentligen aldrig har funnits, där en blandning av melodier och danser som nog inte har existerat tillsammans finns. En bärande melodi, en dråplig berättelse, många dans- och sånginslag, lite färg och kläder, lite scenografi. Med den långa ormen blir det en utmärkt långdans. Här får ni träffa hjälten Iragorn som behöver räddas av Hjältinnan Irwen undan den elaka dvärgen.

Krakas saga

Det var en gång en kung som hette Sigurd Fafnersbane och en drottning som hette Brynhild. De hade en dotter som hette Aslög. Men en dag så dog hennes mor och far och hon fick bo hos Kung Heimer. Det var oroliga tider folk var arga och bråkade så Kung Heimer var rädd att något ont skulle hända Aslög...Han tillverkade då en förgylld harpa som han gömde Aslög i...

Ålder: 1- 8 år. Publik 60 Period vecka 2-50. Pris 6000:- inkl moms/konsert offentlig 8000 exkl moms..

Lilla grodan får en vän

Lilla grodan lever på natten men har inget vatten. Han måste be sina vänner om hjälp. Han träffar gosgrodan, busgrodan, femlingsgrodan och en fjäril som visar honom till den mest osannolika vännen Häxan Kvasthilda som "älskar grodor" hon hjälper honom att fråga Gamlingsgrodan som säger att vatten finns i bäcken hos näcken. Där kommer den magiska träskofiolen fram och trollar fram vatten till Lilla grodan. Visste du att grodor kan hoppa 10 meter? Eller att grodor HAR öron men att de inte syns som våra öron. Alla barnen får lära sig mycket om grodor och även delta i sånger, rörelse i föreställningen.

Ålder: 1- 6 år. Publik 60 Period vecka 2-50. Pris 5500:- inkl moms/konsert offentlig 6000 exkl moms. Beställes genom Musikisyd och Paula Gårsjö.

Katten i tunnan

Denna gamla tradition rider barnen på en häst och slår på en tunna! Vi värmer upp första med gamla lekar "preja yad au skomakaren" eller `Äggalöp" sedan långdans och därefter vår ramsa Askepladaske tunnan i stickor. Du var den starke var stolt så du spricker! Det onda är borta det goda består! Du är vår hjälte, nu ett helt år!

Familjen Carr

Musik i Källnatrions fotspår

År 1907 var det 100 år sedan Källnatrion vann spelmanstävlingen i Lund, något som uppmärksammades och celebrerades i hela Skåne. Familjen Carrs konsertprogram följer Geografiskt i Källnatrions fotspår, från tävlingen i Lund med deras traditionella musikskapande och längs deras resa ända upp till Skansen där de spelade 1908 och 1909. Med familjen Carr får ni följa Källnatrion inte enbart musikaliskt genom musik utan även med hjälp av de historier som omgav denna fantastiska trio.

Ålder: Alla år. Publik 60 Period vecka 2-50. Pris 18000:- inkl moms.

Forts.

Ninni Carr & Alma Carr

Sånglekar

Vi kommer gärna och dansar sånglekar med er. Vi har för alla åldrar och grupper!

Exempel på sångleks program som vi gjorde på Waldorfskolan i Fogdarp! Vi började med en härlig "Långdans" sedan kom "Framåt" därefter den lugnare "Tossedans. Sedan kastade vi oss över den vilda "Först åt ena hållet" därefter samarbetsövning med "Släpp en liten fågel genom grinden". Sedan lite dansimprovisation med "Ta en annan" sedan sluta med en sånglek som alla kan "Räven raskar" och allra sist en dragkamp med ett långt dragkampsrep!

Ålder: Alla år. Publik: Inga begränsingar mer än ytan Period: Året runt Pris 6000:- inkl moms/konsert. Runt Midsommar 18 000:-

Sånglekar

Sjung med Maja

Visorna med Maja alltid aktuella. Ute i skogen sjunger vi ur Majas Alfabet och leker och dansar samtidigt som vi får en biologilektion. Visste du att gräs har knän? Hur går det till när Biet pollinerar en blomma?

Musiker: Ninni Carr och Karin Hjelmer. Ålder: 3- 9 år. Publik 60 Period: sommaren Pris 6000:- exkl moms/konsert offentlig 8000 exkl moms.

Dråpliga visor

Viskonsert med Familjen Carr. Vad fick Laif se på högen i Lagår´n? Va ni me på den tiden? Vi sjunger alltifrån Jöns med de kalla fötterna till Johanna som ska gifta sig. Allsångs snuttar där alla får sjunga med ingår samt roliga historier mellan låtarna!

Knattespektakel

Spektakelsång, dans, spel med de minsta från 1 - 4 års ålder. Avslutas med att alla föräldrar är med och dansar tillsammans med spektakelorkestern!

Kalas

Barnkalas

Vi arrangerar barnkalas med olika teman. Ex när barnen fyller sju(kkalas) så får alla barnen får träffa doktor Piller och syster ut med tungan. Vi har även Prinsesskalas eller Griskalas där alla barn äter på golvet!

Vi gör personlig inbjudan till kalaset och fixar maten, lekarna, glasstårtan... 2 timmar, 400:-/barn

Barn

Folkligt, festligt, fartfyllt

Ett program för företag

Ett interaktivt program med familjen Carr fyllt med hyss, bondkomik och snabba fingrar! Vi tar upp er VD/chef på en fiolduell, och utmanar den yngre personalen på en käppadans. Skojar friskt i visan om Jöns Persson och hans kalla fötter samt allsång med Va ni mä på den tiden. Förtrollar er med näckalåtar, påkallar er uppmärksamhet med en gethornslåt som skrämmer bort allt "fyle" . Får igång er i snabba handklapp med racerlåtar.

Konferencier

Företagsfesten

Vi spelar de traditionella bitarna och berättar om den skånska folkmusiken. Alla får nubbe och sjunga "hell and gore" osv

Elna & Laif

Bröllop

Inget bröllop utan egen brudlåt! Vi komponerar din egen brudlåt. Spelar och sjunger i kyrkan. Tågar ut med brudparet och spelar vid "riskastning" Spel till drinken och brudvalsen!
» Läs mer om våra bröllopspaket här

Begravning

Finstämda låtar så att man kan sörja i lugn och ro, välj fritt önskade låtar.

Dop

Välkommen till världen du lilla! Vi spelar och sjunger fina visor!

Familjen Carr

Högtider

Ninni Carr & Alma Carr

Landsvägsmusikanterna - Mickelsmäss!

Kompisar på landsvägen spelar folkmusik på udda instrument, såg, piglock...tar fram sin matsäck och ser i tidningspappret att de söker en dirigent och en solist till en stor orkester! De söker också en solist! De beger sig genast till stora staden för att pröva lyckan! Alla barnen är orkestern...Den ena dirigenten får barnen att spela alldeles tokigt den andre lägger sig i med friska ideér där barnen får spela många olika sätt. Solisten kommer och det blir jättetokigt. Han vill att alla ska sjunga...

Ålder: 1- 8 år. Publik 60 Period vecka 2-50. Pris 6000:- inkl moms/konsert offentlig 8000 exkl moms..

Ninni & Laif vid jul

Fira jul med Farmor & Farfar

Följ med till julen hos farmor Ninni och farfar Laif där sjungs det julsånger, pyntas, fejas, förbereds precis som det gjorts i hundra år. Visste ni att man måste lägga ut en vante för att få en goenisse till sin gård? Att Rabinga-Kaja i fattgistöva behöver en korg med julmat i? Att alla djuren kan prata på lucianatten? Visste ni att barnen i byn vandrade långt för att få dansa sånglekar med Farmor Ninni. Kommer farfar Laif att vinna nötleken?

Äkta historiska rötter för vidare från generation till generation. Var med och känn historiens vingslag få liv av skickliga riksspelmän och sånglekspedagog.

Ålder: 1- 8 år. Publik 60 Period 48 - 50. Pris 6000:- exkl moms/konsert offentlig 8000 exkl moms.

Julebocken

Julepottan

Prånglaren Laif försöker sälja en trasig julepotta till Ninni men Goenissen varnar henne. Julbocken kommer in och kör bort Laif. Han får laga julepottan så att Goenissen kan få sin gröt. Med sånglekar, sånger närmar vi oss julen utifrån sägner och väsen som finns i Skåne!

Ålder: 1- 8 år. Publik 60 Period 48 - 50. Pris 6000:- exkl moms/konsert offentlig 8000 exkl moms.

Julepottan

Jullekar

Vi kan komma ut till er skola och dansa jullekar! Vi har jullekar för alla åldrar både för dagis, förskola, grundskola, gymnasium, folkhögskola och lärarlaget!

Härlig glad förberedelse inför julen med en riktigt mysig långdans där alla är med! De vanliga lekarna Räven raskar, Vi äro musikanter, Prästens lilla kråka, domardansen, Karusellen, Hej tomtegubbar, Nu är det jul igen samt nya mångkulturella sånglekar från hela världen såsom Genom gyllengrindarna, Gröna Praliner, Den trettioandra mars, Gåsakarlen, Svarta Ormens dans, Vippan, Asmaras ros, Geten där hemma, Ge mig min kudde!

Även gamla lekar från förr såsom Stormgalopp, Ta jultocken, Väga salt, Hjortleken, Klappgalopp.

Valborgspel

Sjung in våren med Familjen Carr! Med kulning och gethorn inviger vi våren. Vi har allsång med vårvisor och våra gamla skånska vårvisor spelas på fiol, durspel, cittern och blockflöjt.

Först åt ena hållet - midsommar!

Midsommar

Ett sångleksprogram där vi sjunger och dansar med alla barn!

Kvasthilda! Påsken!

Upp i luften ska vi susa nu ska alla häxor busa! Häxan Kvasthilda är busig hon. Hittar ständigt på nya hyss! Vi ska dansa en häxedans säger hon. Skinn å ben i sill å kalla knudor blir det till midda! Spelas på Fredriksdals friluftsmuseum varje skärtorsdag

Påskkärring

Kvasthildas ramsa:

Aske, daske
Far och flyg!
Smörj din kvast
Så kvickt i smyg.
Runt på blåkulla ska vi susa
Nu ska alla häxor busa!